Vapaasti käytettävissä oleva lippuehdotelma

Lipussa on kolme raitaa, joista ylin on valkoinen, keskimmäinen punainen ja alin sininen. Ylin, valkoinen raita käsittää puolet lipun pinta-alasta, kaksi muuta raitaa yhden neljäsosan. Valkoisen raidan keskuksessa on punainen sirppi ja vasara. Sirpin ja vasaran tulee olla sävyltään samaa punaista kuin keskimmäinen raita. Mikäli näin ei ole, on lipun haltija tuomittava lipun häpäisemisestä.

Lipun symboliikka

Ylin, valkoinen raita kuvastaa lumen valkoisuutta, pilvien valkoisuutta, lampaiden villan valkoisuutta, puuterin ja eräiden muiden meikkilajien valkoisuutta sekä maan asujaimiston sielujen puhtautta. Mikäli se maan/järjestön yhteyteen sopii, se saattaa myös kuvastaa enemmistön valkoihoisuutta. Mikäli maa on kaukoidässä (=Kiinassa) valkoinen (eli surun väri) voidaan myös käsittää kuvastamaan maan väestön vakavuutta oikeissa tilanteissa, mm. kansallispäivänä jolloin lippua käytetään. Mies se tulee räkänokastakin, vaan ei tyhjännaurajasta!

Punainen raita kuvaa väestön veren punaisuutta sekä tarpeen tai sodan tullen heidän eläimellistä hurjuuttaan. Mikäli se yhteyteen sopii, se myös kuvastaa paikallista intiaanivähemmistöä. Työväenpuolueen hallitsemissa maissa se kuvaa luonnollisesti vallankumousta, oikeistolaisissa maissa taas punaisen värin vähäisyys verrattuna muihin värisävyihin kuvastaa vallankumouksen toisarvoisuutta. Aina turvallinen vaihtoehto on väittää punaisen symboloivan itsenäisyyden eteen vuodatettua verta. Sillähän ei oikeastaan ole väliä, onko valtio ikinä käynyt sotaa, itsenäisyydestään tai muuten – jo pelkkä alttius veriuhriin on riittävä.

Sininen kuvaa taivaan sinisyyttä, preussilaisia juuria (mikäli sopivaa), aatelia (yhteistyössä punaisen väestönosan eli työväenluokan kera), maan laivastoa. Oleellisimmat sinisen symboloimat elementit ovat kuitenkin veden (saastumattoman) puhtaus sekä talvien kylmyys. Aivan päiväntasaajan maihin tämä lippu ei siis sovellu.

Keskuksen kuvio luonnollisesti symboloi työläisten ja talonpoikien liittoa. Tätä ei välttämättä tarvitse tulkita sosialismiksi, kyllähän kansa (työläiset + talonpojat) ovat liitossa myös oikeistolaisissa maissa, tukeakseen rakasta isänmaataan. Kuvio voidaan tarvittaessa myös korvata jonkin muun uskonnon, puolueen, politiikan tai poliittisen suuntautumisen, aatteen, eläimen, kasvin tai urheilujoukkueen symbolilla.

Lipun käyttö

Mikä tahansa valtio, yritys, etujärjestö, poliittinen puolue tai Lions-Club saa ottaa lipun vapaasti käyttöönsä, kunhan mainitsee minut (=Mr. M. Jussi Tuominen) kansallislaulussaan, tunnussävelessään ja/tai muussa tunnuksenaan toimivassa yhteydessä. Mikäli joku, joka käyttää lippua sopimattomassa yhteydessä, tietoisesti täydessä ymmärryksessä polttaa tai muuten hävittää sen, joka käyttää tahallaan selvästi virheellistä lippua tai muuten käyttää väärän laista lippua ja/tai kohtelee lippua kaltoin, on tuomittava lipun häpäisemisestä määräämättömän pitkään vankeusrangaistukseen.

Kirjoitettu: 2007-11-26
Päivitetty viimeksi: 2012-07-15

(Takaisin etusivulle.)